Mersin’de İstihdamda Büyük Artış: Yıl Sonu Hedefi 32 Bin

Mersin’de İstihdamda Büyük Artış: Yıl Sonu Hedefi 32 Bin
Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda, yılın ilk dört ayında 8 bin 242 kişinin işe yerleştirildiği açıklandı ve 2024 yılı sonu için 32 bin kişilik istihdam hedefi belirlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında düzenlenen 2024 Nisan Dönemi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı'na video konferans yoluyla katıldı.

Bakan Işıkhan, istihdamın kalkınma ve gelişim sürecindeki kritik rolüne vurgu yaparak, il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının işbirliği ve koordinasyonunun önemini belirtti.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise İŞKUR'un 2024 çalışmalarına dair bilgiler paylaştı; şu ana kadar 8 bin 242 kişinin iş bulduğunu ve yıl sonu hedefinin 32 bin istihdam olduğunu açıkladı.

Toplantıda ayrıca, Mersin’in iş gücü ve mesleki eğitim ihtiyaçlarının tespiti, mesleki ve teknik eğitimin verimliliğinin artırılması gibi konular ele alındı. Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Programı ve Engelsiz Kariyer Günü gibi önemli girişimler de gündemde yer aldı.

06 Yrz E

Haberle ilgili daha fazlası: