MEÜ HASTAHANESİ’NİN ‘CİRO’ SEVİNCİ
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, 100 bin metrekarelik alanda 722 yatak kapasitesi ile bölge halkına hizmet veriyor. Hastanede 37 dalda 120 muayene, ikisi doğumhane, biri kadın doğum ameliyathanesi, 18 ameliyathane bulunuyor.2 bin 700 personel ile hizmet verenhastanede 30 yetişkin, 20 çocuk olmak üzere 50 yataklı acil servis ile birlikte 131 günübirlik tedavi yatağı yer alıyor.
"CİROMUZU 3 KAT ARTTIRDIK"
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin aylık 6.5 milyon lira olan cirosunu, 3 kat arttırarak 18 milyon liraya çıkardıklarını söyledi. Türkiye'deki bütün üniversite hastanelerinin ciddi borçları bulunduğunu belirten Çamsarı, bu kapsamda kısa süre önce kendisinin de üyesi olduğu Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği'nin hükümet ile anlaşarak ülkedeki tüm üniversite hastanelerinin borçlarını yapılandırdıklarını aktardı. Çamsarı, "Çok şükür bizim hastanemiz hem ciro artışı hem de yapılandırma ile o uçurumun kenarından dönmüş oldu. MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 140 milyon lira borcu var. Ancak ciromuzu 3 kat arttırdığımız ve reel anlamda borcumuz çok az arttığı için, biz Türkiye'de durumu iyi olanlar arasındayız. Borcumuz, döndürülebilir ve çevrilebilir bir borç. Burada hastane yönetimi ve hocalarımızın emeğini ve özverisini yadsıyamayız. Geliri arttırmak için tane tane analiz yaptık, servisler yaptık. Sağlığa para olarak bakmıyoruz ama yarı özerk olduğumuz için biz bunu döndürmek zorundayız" dedi.
Rektörün, sağlık sorunları, tedavi edilen hasta sayısı ve yaptıkları ameliyat sayıları yerine ciroyla ilgili istatistiki bilgiler vermesi dikkat çekti.Mersin Şehir Hastanesi mantığıyla hareket edildiği öne sürülen Rektör Çamsarı’nın hastaneye bir ticarethane gözüyle bakmasına Mersinli birçok vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi.