banner141
Öne Çıkanlar mersin haber mersin gündem Hafta Sonu Forum Mersinde Aşure İkramı Yapılacak Mersinde Akdeniz Anemisi Anlatıldı Mezitli Belediyesi 3 Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

Mersin Yenişehir Belediyesi, belediye birim müdürlerine ve çalışanlarına Kişisel Verilerin Koruması Kanunu(KVKK) hakkında farkındalık ve temel eğitimi semineri verdi. Alanında uzman hukuk ve teknik danışmanlar tarafından verilen eğitimler ve oluşturduğu altyapı ile Yenişehir Belediyesi, vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor.

Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

Kamu kurumlarının KVKK çerçevesinde kişisel veri envanterini çıkartması ve VERBİS kayıt sistemine kayıt olması gerekiyor.  Yenişehir Belediyesi, bu kapsamda bir yandan teknolojik altyapısını güçlendirirken bir yandan da personel eğitimlerine başladı.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu alanında uzman avukat Yunus Toman, belediye birim müdürlerine ve personeline KVKK ve ilgili mevzuat hakkında bilgi verdi. Eğitimler sayesinde Yenişehir Belediyesi personeli kişisel verinin korunmasının önemini ve hukuki konuların detaylarını öğrendi. Çalışmalar kapsamında Yenişehir Belediyesi kişisel verilerin korunması konusunda idari ve teknik tedbirlerini yeniden ele alarak en üst düzeye çıkaracak ve mevzuata göre güncelleyecek. Belediye personeli de kişisel verilerin korunması konusunda daha yetkin hale gelecek.  Çalışmalar tamamlandığında Yenişehir Belediyesi KVKK konusunda tam uyumlu işleyen belediyelerden biri olacak.

Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.