MEÜ’de Mezuniyet Coşkuyla Kutlandı

MEÜ’de Mezuniyet Coşkuyla Kutlandı
Mersin Üniversitesi’nde 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

Mersin Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleşen tören, mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı. Mersin Üniversitesi’nin tüm fakültelerinin mezun öğrencileri kapsamlı törenle bir araya geldi. Tören, öğrencilerin aileleri ve sevenleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Törene, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılarak mezun öğrencileri tebrik konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar konuşmasında “Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir üniversite parolası ile hareket eden Mersin Üniversitesi, 5 binin üzerinde personeli, yaklaşık 50 binin üzerinde öğrencisi ve 100 binin üzerinde mezunu ile kendisini sürekli yenileyen köklü bir üniversitedir. Bilim ve teknoloji alanında ürettiğimiz projeler, kültür sanat alanındaki faaliyetlerimiz, toplumsal katkı çalışmalarımız ve mezunlarımızla Mersin Üniversitemiz en iyi adımlarla ilerlemektedir.” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Görsel 2024 05 22 Saat 12.02.12 A0Adc85C

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilere karşı büyük bir umut ve inanç içerisinde olduğunu dile getiren Vahap Seçer: “Ben yeni neslin bu teknoloji, kitle iletişim çağında kendi yolunu bulacağına, karanlıkları aydınlatacağına canı yürekten inanıyorum.  Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda ardınıza bakmadan inançla, şevkle yürüyeceksiniz ve ülkemizi dünyada en güzel noktalara getireceksiniz. Sizlere inancımız tamdır.” dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilerin her zaman yanında olduğuna vurgu yapan Seçer: “Mersin'de üniversite eğitimini tamamlayıp başka şehirlerde, başka ülkelerde çalışma hayatını sürdürecek olan gençlerimize sesleniyorum; güzel Mersin’imizin ve Mersinlilerimizin fahri elçisi olun, bizleri Türkiye'ye, dünyaya anlatın. Sizden bunu istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizleri kentimizde misafir etmekten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinizi çok seviyoruz. Hayatta mutluluklar, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da törene katılarak mezun öğrencileri tebrik etti. Vali Pehlivan konuşmasında, “Sizler geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz, gururumuzsunuz. Sizleri tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Aileler, eğitimciler ve öğrenciler tarafından sevinçle karşılanan mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atmasının ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası: