Mersin’de Uyuyan Tır Sürücüsü Dehşeti! Üst Geçide, Ağaca ve Araçlara Çarptı!

Mersin’de Uyuyan Tır Sürücüsü Dehşeti! Üst Geçide, Ağaca ve Araçlara Çarptı!
Mersin’de direksiyon başında uyuyan tır sürücüsü ortalığı savaş alanına çevirdi. Üst geçide çarptı, ağacı devirdi, iki aracı hurdaya çevirdi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde sabahın erken saatlerinde meydana gelen trafik kazası, faciaya ramak kala atlatıldı. Sürücüsünün uyuması sonucu kontrolden çıkan tır, önce üst geçide ardından kaldırımdaki ağaca, sonrasında da park halindeki iki araca çarptı. Ortalık savaş alanına dönerken, şans eseri kimse yaralanmadı.

Direksiyon Başında Uyuyunca Kaza Kaçınılmaz Oldu

Kaza, D-400 Karayolu üzerinde bulunan Arpaçbahşiş Mahallesi sınırlarında meydana geldi. Sabah saatlerinde seyir halinde olan 27 AUK 400 plakalı tır, iddiaya göre sürücüsü H.K.’nin direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıktı. Önce yol üzerindeki bir üst geçide çarpan tır, ardından kaldırımda bulunan bir ağacı devirdi.

Yoluna kontrolsüz şekilde devam eden tır, karşı şeride geçerek park halindeki bir otomobil ve bir hafif ticari araca çarptı. Sürücünün son anda uyanıp manevra yapmasıyla birlikte tır, yakınlardaki bir fırına girmekten kıl payı kurtularak bir evin bahçe duvarı önünde durabildi.

Vatandaşlar Yardıma Koştu

Görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ardından mahalle sakinleri hemen olay yerine koşarak sürücüye ve çevredeki araçlara müdahalede bulundu. Kısa sürede olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü H.K., tedbir amaçlı ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi. Herhangi bir ciddi yaralanmanın yaşanmadığı olay, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

Soruşturma Başlatıldı

Kazanın ardından jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Tırın neden olduğu maddi hasar büyük olurken, park halindeki araçlar kullanılamaz hale geldi. Kaza nedeniyle kısa süreliğine trafiğe kapatılan yol, yapılan temizlik çalışmaları sonrası tekrar ulaşıma açıldı.

Türkiye'de tır ve kamyon kazalarının önemli bir kısmı, sürücülerin direksiyon başında uyuması nedeniyle meydana geliyor. Bu tür kazalar hem can hem de mal güvenliği açısından ciddi riskler doğuruyor. Mersin'deki olay da bu tabloya son bir örnek olarak eklendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası: #mersin  #tır sürücüsü  #kaza