Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selda Doğan Çalhan’ın Yürütücüsü Olduğu Buluş Patent Aldı

Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selda Doğan Çalhan’ın Yürütücüsü Olduğu Buluş Patent Aldı
Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve MÜKAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selda Doğan Çalhan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Farklı Alçak Ötektik Çözücü Ortamlarında Elde Edilen Yeni Hidrofilik Ve Hidrofobik Floresans Karbon Nanoparçacıklar” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Selda Doğan Çalhan, Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazlı Dinçer Kaya, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Rükan Genç Altürk ve ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda bu önemli başarıyı elde etti.

Üniversitenin açıklamasında, “Patente konu olan buluşun; kataliz, boya, tekstil, başta olmak üzere birçok sektörde farklı kullanım alanları bulunurken; söz konusu buluşun katalizör olarak kimya sanayide, floresans özelliğinden dolayı boya sanayide ve medikal uygulamalarda görüntüleme ajanı olarak kullanılma potansiyeli de bulunuyor.” şeklinde ifade edildi. HABER MERKEZİ  

Haberle ilgili daha fazlası: