Depremzede Vatandaşlar Siyasetin Kurbanı Oluyor

Depremzede Vatandaşlar Siyasetin Kurbanı Oluyor
Depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan ve henüz kayıplarının acısını dahi yaşayamayan depremzede vatandaşlar siyasi tartışmaların kurbanı olmaya devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef göstermesi üzerine CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanıtı gecikmedi, “AKP’li belediyeler rahat olsun.” Depremzede vatandaşlar ise siyasi parti gözetmeksizin yardım beklerken, siyasi söylemlerin ve tartışmaların bir kenara bırakılmasını istiyor.

Haber: Seren SABUNCU

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır yıkım yarattığı Hatay İskenderun’da yaptığı konuşmada CHP’li büyükşehir belediyelerinin deprem bölgesine uğramadıklarını dahi söylemesi üzerine yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum gibi diğer büyükşehir belediyeleri rahat olsun… 15 Mayıs’tan sonra bizim 4 yıldır yaşadığımız ayrımcılığı, hor görülmeyi, engelleri yaşamayacaklar” dedi.

“AKP’li Belediyeler Rahat Olsun”

Depreminin üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen depremzede vatandaşlar hala yardım bekliyor. Henüz acısını dahi yaşayamayan vatandaş, siyasi söylemlerin ve tartışmaların kurbanı oluyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’nde “Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var, neredeler, buralara uğradılar mı?" söylemi siyaseti yeniden hareketlendirdi. CHP’li Başkan Vahap Seçer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevabı ise gecikmedi. Başkan Seçer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Görev süremizin 4 yılı bitti. Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum gibi diğer büyükşehir belediyeleri rahat olsun… 15 Mayıs’tan sonra bizim 4 yıldır yaşadığımız ayrımcılığı, hor görülmeyi, engelleri yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

“Depremzede vatandaşlar ise hâlâ yardım bekliyor”

Artçı depremlerin devam etmesi ve hava koşullarının kötü olması depremzede vatandaşları korkutmaya devam ederken vatandaş hâlâ yardım bekliyor. Çadırlarda yaşamanın zorluğundan söz eden depremzede vatandaşlar, konteyner bekliyor.  Siyasi parti gözetmeksizin yardım bekleyen vatandaşlar, siyasi söylemlerin ve tartışmaların bir kenara bırakılmasını istiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: #deprem  #hatay  #maraş  #adıyaman