Katledilen Raziye Oskay’ın Ailesi Adalet İstiyor

Katledilen Raziye Oskay’ın Ailesi Adalet İstiyor
Eski nişanlısı Barış Can Uçuk tarafından sokak ortasında katledilen Raziye Oskay’ın karar duruşması yarın görülecek. Adalet arayışında olan aile, “Tekrar tekrar her davada acılarımız yenileniyor, yaşadıklarımız gözümünüz önünde canlanıyor. İlahi adalet yerini bulsun istiyoruz” diye konuştu.

 

Haber: Seren SABUNCU

İşe gittiği sırada sokak ortasında eski nişanlısı tarafından uzaklaştırma kararı olmasına rağmen yolu kesilerek sokak ortasında katledilen Raziye Oskay’ın duruşması yarın 5. Ağır Mahkemesi’nde görülecek. “Evladımı yitirdiğimden beri gözümün yaşı dinmiyor, içimdeki acı sönmüyor” diyen anne Fatma Oskay adalet isteyerek başka kadınların katledilmemesi, başka ailelerin canı yanmasın diye seslerini duyurmak için herkesi karar duruşmasına davet etti.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi’nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın, uzaklaştırma cezası  olmasına rağmen yolunu kesen eski nişanlısı Barış Can Uçuk, çıkan tartışma sonrası Raziye’ye birçok kez ateş ederek ağır yaralamış, genç kız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan zanlı ise polisin operasyonuyla yakalanıp, gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

“Evladımı Yitirdiğimden Beri Gözümün Yaşı Dinmiyor”

“Evladımı yitirdiğimden beri gözümün yaşı dinmiyor, içimdeki acı sönmüyor” diyen anne Fatma Oskay, “Dilerim ki adalet yerini bulur. Giden geri gelmiyor ama evladımın kanı da yerde kalmasın. Evladımı böylesi katiller, caniler öldürsün diye büyütmedik sonuçta. Sesimiz duyulsun istiyoruz, başka kadınların katledilmesin istiyoruz. Sanık kasten öldürülmediği için temyize gönderilmişti ama deliller ortada, her şey ortada. Kızım kasten öldürüldü. Adalet yerini bulsun ve tekrar tekrar her davada acılarımız yenileniyor, yaşadıklarımız gözümünüz önünde canlanıyor. İlahi adalet yerini bulsun” dedi.

Oskay’ın karar duruşması yarın 10:40’ta Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olup adalet arayışında olan aile, Uçuk’un en ağır cezayı almasını bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: #kadın  #istanbulsözleşmesi