Depremzede Çocuklar Moral Buluyor

Depremzede Çocuklar Moral Buluyor
Depremin olduğu ilk günden bu yana tüm birimleriyle seferberlik içerisinde olan Tarsus Belediyesi, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen çocuklara moral olmak için drama eğitmenleri, psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde Tarsu AVM’de açılan etkinlik sahasında Drama, Akıl ve Zeka Oyunları, Oyun ve Sanat Atölyeleri gerçekleştiriyor. Etkinlikler çocuklara moral oluyor.

Tarsus Belediyesi deprem bölgesinden kente gelen çocuklara, eğitmenler eşliğinde Tarsu AVM’de Drama, Akıl ve Zeka Oyunları, Oyun ve Sanat Atölyeleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü ve Tiyatro Müdürlüğü bünyesinde Tarsu AVM işbirliği ile yapılan proje çocuklara moral oluyor. Çocuklar analitik düşünme becerisini geliştiren, stratejik düşünme yeteneğini kazandıran zeka oyunlarının olduğu atölyeler ile buluşuyor. Yapılan bu proje çocuklara moral oluyor.

Çocuklar Hem Eğlendi, Hem De Eğlenirken Öğrenmenin Tadını Çıkardı

Alışveriş merkezi içerisinde bulunan etkinlik alanında yapılan atölyede çocuklar hem eğlendi, hem de eğlenirken öğrenmenin tadını çıkardı. Tarsus Belediyesi drama eğitmenleri, psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde etkinlikler yapıldı. Yapılan atölyede çocuklar,  drama, akıl ve zeka oyunları, oyun ve sanat atölyelerinde buluştu. Etkinlik alanına Ülker Aydın STEM Merkezi’nden oyun gereçleri getirildi. Çocuklara yönelik etkinlikler, Tarsus Belediyesi tarafından devam edecek.

“Burada Kendimi Çok İyi Hissettim”

Atölyede çok güzel zaman geçirdiğini belirten bir çocuk “Burada oyunlar oynadık. Arkadaşlarımızla eğlendik. Burada kendimi çok iyi hissettim.” dedi.

“Oyunlar Oynadık”

Atölyeye katılan bir çocuk düşüncelerini ifade ederek “Çok iyi hissettim, farklı eşyaları farklı yerlerde kullandım. Değişik hareketler yaparak adlarımızı söyledik. Arkadaşlarımızla oyunlar oynadık.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası: