Vali Pehlivan, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Şampiyonası Ödül Törenine Katıldı

Vali Pehlivan, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Şampiyonası Ödül Törenine Katıldı
Vali Ali Hamza Pehlivan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliğinde 5.’si düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Şampiyonasının Yenişehir Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.

İlimiz ilçelerinde, Mangala, Kulami, Pentago, Küre, Reversi, Q-Bitz ve Equlibro oyunlarına dereceye giren 110 öğrenci ve Hatay Kırıkhan’dan gelen 2 misafir öğrenci ile birlikte toplam 112 öğrencinin yarıştığı oyunlarda dereceye giren ve İlimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek öğrencilerin ödüllerini takdim eden Vali Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında “Çocuklarımızın, oyun oynarken zeka gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerin, çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Atalarımız “İşleyen demir ışıldar.” demiştir.

Tarihten bugüne, kültürümüze ait, insanlık tarihine ait olup dünden bugüne geleneksel olarak yaşatılan ve belki bir kısmı yok olmaya yüz tutmuş akıl ve zeka oyunlarının bu şekilde yeni nesille tanıştırılmasını ve yeni nesil tarafından da tercih edilmesini de önemsiyoruz. Burada, dereceye giren öğrencilerimizin yüzlerindeki heyecanı görünce de ayrıca memnun olduk. Şampiyonaya katılan,dereceye giren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu süreçte desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Düzenlenen programa Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Şube Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. HABER MERKEZİ

Haberle ilgili daha fazlası: #mersin  #mersinvalisi  #alihamzapehlivan  #türkiyeakılvezekaoyunları