GENÇ MÜZİSYENLER KENT ORKESTRASI VE BANDO İÇİN YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

GENÇ MÜZİSYENLER KENT ORKESTRASI VE BANDO İÇİN YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Orkestrası ve Bando bölümlerine, enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Orkestrası ve Bando bölümlerine, enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirildi. Orkestra veya bandoda yer almak için alanında uzman ve deneyimli sanatçılardan oluşan jürinin karşısına geçen müzisyenler, yeteneklerini sergileyerek kendilerini gösterme fırsatı buldular.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Kent Orkestrası ve Bando bölümlerinde yer almak üzere, enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirdi. 3 gün boyunca süren ve keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trombon, korno, trompet, trampet, saksafon, davul, elektrogitar ve klavye gibi 13 ayrı dalda yapılan sınava katılan genç müzisyenler, deneyimli oldukları enstrümanlarla performanslarını sergilediler.

Özdülger: “Amacımız orkestramızı geliştirmek ve büyütmek”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sınav hakkında bilgi vererek, “Orkestramızı daha da geliştirmek ve geçen yıl yapmış olduğumuz sınavımıza takviyeler yapmak amacıyla bu sınavı gerçekleştirdik. Çünkü geçen yıl yaptığımız sınavda, alım gerçekleştiremediğimiz bazı enstrümanlarımız vardı. Onları da bu sınavın içerisine yerleştirdik. Biz Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği orkestralarımızın içinde de görev alacak, geçen yıl yapmış olduğumuz sınavımıza destek vererek geliştireceğimiz ve aynı zamanda kent orkestramızı daha da büyüterek, bir yaylı grubunu da içinde barındıran orkestraya dönüştürmek istiyoruz. Bu anlamda başarılı geçen bir sınavdı” dedi.

“Bandomuzun halkımızla bütünleşmesini istiyoruz”

Kent Orkestrası’nın yanı sıra, bandoyu daha da geliştirmek ve konserleri artırmak istediklerini belirten Özdülger, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu gerçekten şehrin kıymetlisi. Bunun da her yerde yapılan etkinliklerle ve ilçelerde yapılacak konserlerle daha da görünür olmasını ve halkımızla daha fazla bütünleşmesini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kültürel ve sanatsal çalışmaların ne kadar önemli olduğunu ve bu yapılan etkinliklerin, konserlerin, tiyatroların, hepsinin halka dokunarak ne kadar başarıyla gerçekleştirildiğinin farkındayız. En büyük hedefimiz, bunu daha da artırmak” diye konuştu.

“Başkan Seçer’in yaklaşımı bize güç veriyor”

Kent Orkestrası ile Bando’nun yanı sıra, sanatsal faaliyetlerin her birini Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öngörüsü ve desteği ile hayata geçirdiklerini vurgulayan Özdülger, “Çünkü O’nun bu desteği sayesinde, biz yapmak istediğimiz vizyoner çalışmaları daha rahatlıkla ve daha güçlü adımlarla gerçekleştirebiliyoruz. O, her zaman bütün şehirde, herkese sanatsal etkinliklerin dokunmasını, onlarla bütünleşilmesini çok arzu ediyor. O’nun bu yaklaşımı da, bize güç veriyor doğrusu” ifadelerini kullandı.

“Çok yetenekli ve başarılı arkadaşlarımızı değerlendiriyoruz”

Sınavın çok güzel geçtiğini ve katılan her sanatçının birbirinden yetenekli olduğunu sözlerine ekleyen Özdülger, “Bu anlamda yine çok kıymetli jüri üyeleriyle oluşturduğumuz bir sınav gerçekleştirdik. Çünkü, sanatın liyakate dayalı ve tam anlamıyla objektif bir değerlendirme gerektirdiğini biliyoruz. Bu değerlendirmeler sanatsal anlamda yaptığımız çalışmaların daha da kaliteli olmasını sağlıyor ve biz bu anlamda kendimizi çok da iyi hissediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar da bunun en iyi göstergesi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yere örnek olduğumuzun, rol model oluşturduğumuzun da farkındayız. Bundan dolayı da çok mutlu ve gururluyuz. Sınavlarımız da gayet güzel geçti. Çok yetenekli ve başarılı arkadaşlarımızı değerlendiriyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli, hepsi emek veriyor ve gerçekten hepsinin o heyecanı bize de yansıyor. Çok pozitif geçen bir ortamda, onların da sakin kalmalarını sağladığımız bir şekilde gerçekleşen bu sınav, bizim gücümüzü daha da artırıyor” dedi.

“Müzisyenler için çok iyi bir imkan”

Sınava gitar dalında katılan Ergün Akkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu bu sınavın, müzisyenler için çok iyi bir imkan olduğunu belirterek, “Ben sınav açılacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasından gördüm. Bununla ilgili zaten aklımda bir çalışma vardı ve belediye ile çalışmak istedim. Heyecanlıyız, bu heyecanı bastırmaya çalışıyoruz. Diğer müzisyen arkadaşlarım da çok iyiler, fakat ortam ve jüri bize moral veriyor” diye konuştu.

“Kent Orkestrası’na, genç ve dinamik bir ekip olduğunu düşündüğüm için başvurmak istedim”

Klavye dalında katılan Emre Kırbaş ise, sınavın çok heyecan verici ve keyifli olduğunu söyleyerek, “Benim için güzel geçti diyebilirim. Tabi ki heyecan vardı, ama güzel bir deneyimdi benim için. Kent Orkestrası’na genç ve dinamik bir ekip olduğu ve  repertuarıma renk katacağını düşündüğüm için başvurmak istedim. Eğer kabul edilirsem, arkadaşlarla beraber ortak bir çalışma içerisinde güzel, keyifli konserler yapacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası: