Şampiyon MİY Neden Sessiz?

Şampiyon MİY Neden Sessiz?
TFF 2.Lig’e yükselen İdman Yurdu şampiyonluk sonrası şiddet iddiaları ve istifalar ile kentin gündeminde.

Ebru DOST

Mücadele ettiği TFF 3.Lig'te sezonu şampiyon olarak bitiren ve 2. Lig'e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu, hemen sonrasında  Başkan Metin Saltık, yönetici Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit istifaları ile gündem olmuştu.

Yönetimden Beklenmedik İstifalar

Yeni Mersin İdman Yurdu  20.05.2023 tarihinde YomraSpor'la mücadelesini 5-1 'lik aldığı galibiyetle şampiyonluğa taşımış ve TFF 2.Lig'e yükselmişti.

Tüm sezon taraftarın ve Mersinlilerin destek olduğu kırmızı-lacivertli kulüp, şampiyonluk sonrası istifa haberleri ile gündem olurken yönetim sessizliğe büründü.Kentte sokaklar kırmızı-laciverte boyanıp,şampiyonluk kutlamaları hazırlıkları yapılırken, şaşırtıcı haberler peşpeşe geldi. 23 Mayıs Salı günü yapılması planlanan şampiyonluk kutlaması ileriye bir tarihe alınırken Başkan Metin Saltık, yönetici Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit ise istifa etti.

Yomraspor'dan saldırı iddiaları

YomraSpor ise resmi kulüp hesabından, "Yeni Mersin İdmanyurdu maçına çıkmadan taraftarları ve futbolcuları tarafından Yomraspor olarak hocalarımız ve takım arkadaşlarımızla birlikte saldırıya uğradık. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz."açıklamasında bulundu.

YomraSpor'un saldırı iddialarının ardından CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez,  karşılaşma öncesi Trabzon'un 3'üncü lig ekiplerinden Yomraspor'a destek çıkarak,"TFF 3. Lig 1.grupta mücadele eden kulübümüz Yomraspor, 20.05.2023 tarihinde deplasmanda oynadığı Yeni Mersin İdman Yurdu maçı öncesi şiddete maruz kalmıştır.Yomrasporlu futbolcular ve teknik ekip sahaya çıkarken, Yeni Mersin İdman Yurdu futbolcuları ve bir grup taraftar tarafından darp edilmiş, Yomraspor kaleci antrenörü Atilla Uzuncan'ın yüzü kanlar içinde kalmıştır" açıklamasında bulundu.

"Mersin İdman Yurdu hükmen mağlup sayılmalı"

Ayrıca TFF gözlemcilerinin ve emniyet güçlerinin gözleri önünde cereyan eden olayların görmezden gelindiğini ve Yeni Mersin İdman Yurdu kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup sayılması gerekmekte olduğunu söyleyen CHP Trabzon milletvekili Sibel SUiçmez,"  Yomraspor kulübümüz, oynatılmaması gereken bir maça çıkmak zorunda kalmıştır.Futbolda şiddeti önlemek, kulüplerin güvenliğini sağlamak emniyet güçlerinin, maçların sağlıklı bir ortamda oynanmasını sağlamak ise Türkiye Futbol Federasyonunun görevidir. Maalesef bu görevler yerine getirilmemiş, Yomraspor kulübümüz oynatılmaması gereken bir maça çıkmaya zorlanarak mağdur edilmiştir.Geçen yıl Trabzonspor'umuzun şampiyonluk kutlamalarında boy gösterenler maalesef Yomraspor Kulübümüze sahip çıkmamış, yalnız bırakmıştır.Yaşanan olaylar nedeni ile Yeni Mersin İdman Yurdu kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup sayılması gerekmekte olup süreç tarafımızdan titizlikle takip edilecektir" diye konuştu.

Yaşananlar taraftarlar ve Mersinliler tarafından şaşkınlıkla takip edilirken Yeni Mersin İdman Yurdu kulübünden ise istifalar ve şiddet iddiaları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası: