HDP ve YSP ikinci tur kararını açıkladı: Tek adam rejimini değiştireceğiz

HDP ve YSP ikinci tur kararını açıkladı: Tek adam rejimini değiştireceğiz
HDP ve Yeşil Sol Parti, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunda tek adam rejimini değiştireceklerini vurgulayarak, ilk turdaki tavırlarının değişmediğini açıkladı.

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Erdoğan bizler açısında bir seçenek değildir. Ve tek seçenek; onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" ifadelerini kullandı.

HDP ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için kararını açıkladı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kürtlerin politik iradesine kayyumla ipotek koyanlar, herkesin haklarına ipotek koyanlardır. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursak olalım halkın iradesini her şeyin üstünde tutacağız" dedi.

"Göçmen veya mültecileri siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır" diyen Buldan, "Hiçbir siyasi hesap ve çıkar kadınların ve gençlerin geleceğinden kıymetli olamaz. Cumhur İttifakı'nın politikaları karşısında ancak demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleriyle duyulabilir. Bizler HDP ve YSP olarak sadece halkın eşitlik, adalet, hak, hukuk ve özgürlük mücadelesine kefiliz. Hiçbir şart altında bu duruşumuzdan geri adım atmayacağımızın sözünü tekrarlıyoruz" ifadelerini kullandı (birgün)

Haberle ilgili daha fazlası: