‘ORKÖY’ destekleri devam ediyor

‘ORKÖY’ destekleri devam ediyor
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman köylüsü vatandaşı desteklemeye devam ediyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman köylüsü vatandaşlara mekanizasyon yönünden güçlendirmesi için araç desteği verildi.

 

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, traktörler vatandaşlara Çamalan mevkiinde düzenlenen törenle verildi. Törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, ORKÖY (Orman ve Köy İlişkileri) Şube Müdürü Necmi Poscu, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse ve Orman Teşkilatı Personeli ile vatandaşlar katıldı.

Bölge Müdürü Yalçın törende yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün politikaları doğrultusunda 2023 yılında ORKÖY kredilerinde orman emvali üretimi yapan köylülerimize mekanizasyon desteği yapılmaktadır. Şu ana kadar 16,5 milyon TL değerinde 30 traktör, 2 sürütücü ve 22 adet motorlu testere talebi değerlendirmeye alınmıştır. Orman Genel Müdürlüğümüz hedeflerine ulaşmak, köylülerimizin daha rahat ve daha güvenli ortamda daha fazla kazanç elde etmesini sağlamak amacıyla son yıllarda üretim-mekanizasyon kredilerine ağırlık vermekteyiz. Bu krediler yüzde 20 hibeli ve geriye kalanı 3-7 yılda geri ödemeli ve sıfır faizli olarak verilmektedir” dedi.

Bölge Müdürü Yalçın; Sandal, Keşli, Gülek, Eminlik ve Ardıçlı köylülerine verdikleri traktörlerin kazasız belasız, bol kazançlı işlerde kullanılması temennisinde bulundu.(HABER MERKEZİ)

 

Haberle ilgili daha fazlası: