Ziya Azazi dakikalarca ayakta alkışlandı

Ziya Azazi dakikalarca ayakta alkışlandı
Dünyaca ünlü koreograf, eğitmen ve performans sanatçısı Ziya Azazi, sergilediği performansla seyirciyi kendisine hayran bıraktı.

Ebru DOST

Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği program Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Avusturya’da yılın ‘’olağanüstü dansçısı’’ unvanına sahip, dünya çapında yaklaşık beş yüz performans sergileyen performans sanatçısı Ziya Azazi’nin sergilediği performans seyirci tarafından tam not aldı.

Dünyaca ünlü koreograf, eğitmen ve performans sanatçısı Ziya Azazi, sergilediği performansla seyirciyi kendisine hayran bıraktı.  Kilikya Nehir Derneği’nin sanatın ve sanatçının önemiyle birlikte yardımlaşma vurgusunu ön planda tuttuğu etkinlik kapsamında bilet gelirleri ve toplanan bağışlar, bu yıl üniversiteye ilk kez katılacak olan Hatay depremzede öğrencilerinin eğitimi için kullanılacak. Program kapsamında konuşma yapan Ahmet Özuğurlu, Anadolu insanının özverili yardımseverliğini ne kadar kuvvetli olduğunun vurgusunu yaptı. Uğurlu ‘’Deprem felaketinin ardından Anadolu insanımız öyle bir refleksle hareket etti ki tüm gücüyle bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için harekete geçti. Refleksle yapılan iyilik zaten iyiliktir, hesaplı yapılan değil. Biz depremzedeler yardım ettiğimizin farkına bir ay sonra anca varabildik. Yani kendimizi insanların iyiliği için öyle bir kaptırmışız ki koşturup duruyoruz’’ dedi.

Azazi, Avusturya’da yılın ‘’olağanüstü dansçısı’’ unvanına sahip, dünya çapında yaklaşık beş yüz performans sergileyen performans sanatçısıdır.

      

Haberle ilgili daha fazlası: #ziya  #azazi  #kilikya