Kızıltan: “Siyaset sorun değil, çözüm sunmalıdır”

Kızıltan: “Siyaset sorun değil, çözüm sunmalıdır”
Mersin Ticaret Sanayi Odası başkanı Ayhan Kızıltan sosyal medya üzerinden kaleme aldığı yazıda üreten Mersin kavramına vurgu yaparak, “ MTSO’da göreve geldiğimiz 2018 yılında en önemli gündemimiz üreten Mersin kavramını, uygulamaya dayanan projelerle ve işbirlikleriyle güçlendirmek oldu” dedi.

Kızıltan, “2019 yılında patlak veren pandemi bile buna engel olamadı. Mersin, Türkiye’de sağlıklı bir şekilde üreten, katma değer yaratan, ihracatını katlayan nadir kentlerin başında geldi. 2018-2022 yılları arasında görev yaptığımız dönemde Mersin il ve ilçelerinde OSB sayıları arttı. Sanayici sayısı arttı. Üretim yerleri arttı. Şirket sayımız göreve geldiğimiz 2018 yılında MTSO üyesi bazında 20 binlerden, bugün 31 binlere ulaştı

“Mersin, büyümek istiyor ama ayağında zincirler var”

Kızıltan Mersin’in ticarette katma değer oluşturduğunu ifade ederek şöyle dedi; “Mersin üretimde, hizmetlerde, ticarette katma değer yaratmaya devam etti. 2022 yılı sonu itibariyle ihracatta tarihi bir rekorla 6 milyar doları gördük. Mersin toplamda tek başına 20 milyar dolar, hinterlandı ile- yani etkileşimde olduğu çevre illerle birlikte- bölgesel anlamda 50 milyar dolar ticaretin döndüğü bir yer haline geldi ve artık Mersin var olan elbiseye sığmamaktadır. Mersin birilerinin bir yerlerden masa başında çizdiği planlara sığmıyor. Mersin, büyümek istiyor ama ayağında zincirler var”

Haberle ilgili daha fazlası: