Yenişehir Belediyesi kız öğrenci yurdu kayıtlar başladı

Yenişehir Belediyesi kız öğrenci yurdu kayıtlar başladı
Yenişehir Belediyesinin bu yıl üniversiteli kız öğrencilere barınma hizmeti sunacağı kız yurdu için kayıtlar başladı.

Yenişehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile Toros Üniversitesinin bulunduğu ilçede üniversite öğrencilerini yalnız bırakmıyor.

 

2021 yılında açılan Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdundan sonra şimdi de sadece kız öğrencilere hizmet verecek Yenişehir Belediyesi Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu açıldı.
Bu yıl sadece kız öğrencilere barınma hizmeti sunacak olan 50. Yıl Mahallesi’ndeki Yenişehir Belediyesi Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunda kayıtlar başladı. 78 adet 2+1 ve 18 adet 1+1 daireden oluşan yurtta, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salon, kütüphane, ders çalışma odaları, revir, hobi bahçeleri ile sanat ve spor alanları da bulunuyor. Öğrenciler kayıt işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru süreciyle ilgili detayları öğrenmek için '0324 503 70 11' telefon numarasını arayabilecek. Kayıtlar ise şahsen olarak yurtta yapılacak.

“Amasız, bahanesiz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”


Kiraların fahiş fiyatlara ulaştığını ve bu ortamda gençleri yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Gençlerimizin eğitimlerini desteklemek ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversite eğitimi, gençlerimizin hayatlarının dönüm noktalarından biri. Ancak bu süreç, öğrencilerimiz için zorlayıcı bir hal aldı. Ev kiraları fahiş fiyatlara ulaştı. Biz sosyal demokrat belediyecilikle hareket ediyoruz. Bu ortamda gençlerimiz asla yalnız bırakamayız. Onların sorunu bizim sorunumuz. Amasız, bahanesiz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hizmete açtığımız bu yurtlar, genç kızlarımızın güvenli bir ortamda yaşamalarını ve eğitimlerine odaklanmalarını sağlayarak toplumumuzun geleceğini şekillendirme yolunda önemli bir adımdır. Tüm kız öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: #yenişehir beeldiyesi kız öğrenci yurdu  # mustafa baysan yükseköğretim erkek öğrenci yurdu