Mersin’de ’Edebiyat Defilesi’ ilgi gördü

Mersin’de ’Edebiyat Defilesi’ ilgi gördü
Mersin Yazarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen, ’Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. Yılında; Edebiyat Defilesi ve Şiir Dinletisi’ etkinliği büyük ilgi gördü.

Mine Bahçeci'nin sunumun yaptığı etkinlikte defile gösterimi yer aldı. Etkinlikte ayrıca Şah İsmail Ateş, Salih Özbay, Prof. Dr. Ahmet Atasoy ve defileye çıkan şairler şiir okudu.


Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, insanların, ürettikleri eserlerle anıldığına dikkat çekerek, "Evlatları ebeveynleri ile gurur duyarlar. Nesilden nesile 'dedeniz' diye başlayıp evlatlarına öğütler verirler. Devletlerde öyledir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşundan bu yana geçen süre yüz yıl olmuş. Kuruluşunda bayram ettik, her yıl kutladık, sevdik, seviyoruz ve yüz yıllarca sevmeye de devam edeceğiz. Yüz yıllık süre, devletlerin tarihlerinde çok kısa bir süredir. Yani azdır. Azdan ne anlıyorsak o kadardır. Kuruluş, büyüme, gelişme, lider devlet, süper güç olma gibi durumlar için devletlerin tarihinde yüz yıllık süre gerçekten çok azdır" dedi.
100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin genç ve dinamik bir ülke olduğunu söyleyen Aydın, "Bundan sonraki yıllarda daha çok çalışmalıyız. Hedeflerimiz olmalı ki, dünya devletleri nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz söz sahibi olsun. Hedef demek, hayalleri gerçekleştirmek demektir. Heyecanı canlı tutmaktır. Hedefe ulaşmak isteyen insan ayakta kalır. Devlet de öyledir. Neticede hedefi olan, hayallerinin peşinde koşan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alacaktır. Dernek olarak 100. yılımıza hitaben mektup, şiir, makale, öykü ve edebiyat çalışmalarını arkadaşlarımızdan yapmalarını istemiştik. Çalışmalarımızı dergimizde yayınladık, bu görsel etkinliğimiz ile de taçlandırdığımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Etkinliğin sonunda, katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası: #Mersin Yazarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen  # ’Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. Yılında; Edebiyat Defilesi ve Şiir Dinletisi’ etkinliği büyük ilgi gördü.