Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için 2024’ü işaret etti

Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için 2024’ü işaret etti
Şimşek, bir televizyon yayınında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda yıllık bazda düşüşün 2024’ün ikinci yarısından itibaren görüleceğini öne sürdü. Şimşek, aylık bazda düşüşün ise önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, yandaş A Haber ekranlarında katıldığı canlı yayında ekonomide atılacak adımlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye karşı algıda bir iyileşme olduğunu savunan Şimşek, programlarının ana hedefinin sürdürülebilir yüksek büyüme olduğunu kaydetti. Bu hedefe ulaşırken düşük tek haneli enflasyon ve bunu destekleyecek maliye politikası oluşturacaklarını iddia eden Şimşek, “Aylık bazda enflasyonda düşüş önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak” dedi.

‘DEZENFLASYON HAZİRANDAN İTİBAREN BAŞLAYACAK’

“Bizim öngörümüz yıllık bazda kalıcı yüksek dozda dezenflasyon” ifadelerini kullanan Şimşek, şunları kaydetti:

“Haziran'dan itibaren başlayacak. Para politikasında bugün aldığımız tedbirlerin etkileri gecikmeli olarak yansıyacak. Enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek için hükümet ve Cumhurbaşkanımız kararlı. Geçmişte hükümetlerimiz enflasyonu tek haneye düşürdü ve uzun süre orada tuttu, ülkemizin kalkınmasına ivme kazandırdı, önümüzdeki dönemde aynı kararlılığı göstereceğiz, sadece sonuçları göstermemiz biraz zaman alacak.”

 

‘EMEKLİLER ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEKLER’

 

Emeklilere yapılacak tek seferlik destek ödemesine ilişkin, “Dün bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladık. Tek seferlik bir ödeme kararlaştırdık” diyen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

“Emeklilerimiz için tüm çalışanlar için sözümüz var; hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecekler. Onun ötesinde refahtan pay alınması şartlarımızı giderek zorladık. En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3500 liraydı, bugün 7500 lira. Enflasyon yüzde 65 bile olsa enflasyonun iki katı oransal artıştan söz ediyoruz. Aynı konuda memurlar için en düşük memur maaşı bu sene yine manşet enflasyonun en az iki katı arttı. Bu sene toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik. Emeklilerimizi önceliklendireceğiz. Enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye indireceksek, gelirler politikasının o hedeflere uyumlu olması lazım. Emekli maaşları rutin yıl başında adım atılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası: #mehmet şimşik  # enflasyon