’Kilikya’dan Cumhuriyet’e kıyafet sunumu göz kamaştırdı

’Kilikya’dan Cumhuriyet’e kıyafet sunumu göz kamaştırdı
Mersin Valiliği himayelerinde Cumhuriyetin 100. yılına özel gerçekleştirilen ’Kilikya’dan Cumhuriyet’e kıyafet sunumu ve sergisi büyük beğeni kazandı. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan sunumda, özellikle Türk bayraklı elbiseler büyük ilgi gördü.

Mersin Valiliği himayesinden Cumhuriyet'in 100. yılına özel kıyafet sunumu ve sergi etkinliği düzenlendi. Soli Pompeipolis Antik Kentinde yapılan etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile il protokol katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Pehlivan, Soli Pompeipolis Antik Kenti'nin hem Mersin'in hem de Anadolu'nun en kadim tarihi mekanlarından biri olduğunu belirterek, "Soli Pompeiopolis’te bugün Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinliğimizi olgunlaşma enstitümüzle birlikte yapıyoruz. Biliyorsunuz olgunlaşma enstitüleri tarihi 80 yıla kadar geçmişe giden, ülkemizin geleneksel sanatların yaşatılması alanında en kapsamlı, en güzel çalışmaları yapan kurumlarından bir tanesi. Mersin'de 2010-2011 eğitim ve öğretim sezonuyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığımızın yurt genelinde himayesinde bulunan olgunlaşma enstitüleri gibi, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü de başta Mersin ilimiz ve çevresindeki geleneksel sanatların tespiti, ortaya çıkartılması ve yaşatılması, bugünlere, yarınlara taşınması konusunda çok önemli faaliyetler yürütüyor. Mersin ilimizle birlikte Niğde ilinin de yine sorumluluğu bu enstitümüzün bünyesinde bulunuyor. Olgunlaşma enstitüleri belirli konularda uzmanlık alanlarına sahip. Bizim olgunlaşma enstitümüz de iğne oyası, cam altı ve dokuma konusunda uzmanlaşmış durumda. Bugün burada aylardır çalıştıkları eserleri hem tabloları, hem giysi ve dokuma, işleme ve benzeri alanlardaki eserlerini sergiliyorlar, sergileyecekler" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladıklarını kaydeden Pehlivan, "100.yıl etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 29 Ekim’de de Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramımızı elbette ki her yıl coşkuyla, heyecanla, gururla kutluyoruz. Bu yıl 100. yıl olması sebebiyle de ayrı bir gurur, heyecan ve coşkuyla elbette ki kutluyoruz. Hafta boyunca öncesinde de başlayan etkinlikler bu hafta boyunca da devam edecek. Bu çerçevede yaptığımız etkinliklerden birisi de şu anda gerçekleştirilen olgunlaşma enstitümüzün faaliyetidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmiş olmanın mutluluğunu, gururunu yaşadığımızı hep birlikte ifade ediyoruz. Bu vesileyle de Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, aziz ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Bu yüzyılın arkasında yüzyıllar var. Yüzyıllara, binlerce yıla dayanan devlet, millet geleneği var. Türkiye’mizin yeni yüzyılına Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılına hep birlikte adım atıyoruz. Bu adımı da bütün ülke genelinde olduğu gibi Mersin ilimizde birlik, beraberlik içerisinde aynı duyguları paylaşarak şanlı bayrağımızın gölgesinde milli, manevi değerlerimize hep birlikte sahip çıkarak yapıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kilikya'dan Cumhuriyet'e kıyafet sunumu yapıldı. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan sunumda, 40 kıyafet sergilenirken, özellikle Türk bayraklı elbiseler izleyenlerin büyük ilgisini çekti.

Haberle ilgili daha fazlası: #mersin  # mersin valiliği