‘BU BİTKİLER TÜKETİLİRSE MUTLAKA FAYDASINI GÖRECEKLERDİR’

‘BU BİTKİLER TÜKETİLİRSE MUTLAKA FAYDASINI GÖRECEKLERDİR’
Kış ayları soğuk algınlıklarını ve diğer hastalıkları da beraberinde getiriyor. Doktorların yazdığı antibiyotikler faydalı olsa dahi çok kullanımın vücutta tahribatlara yol açtığı da bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkarak, alternatif tıp olarak bilinen ve faydaları saymakla bitmeyen doğal bitkileri neden tüketmeliyiz sorusunu, Aktar Çetin Ay cevaplandırdı.

HABER: Şule İNAN

Ay, ‘’Alternatif tıp olarak adlandırılan ve sattığımız doğal ürünlerin, örneğin tarçın, zencefil, zerdeçal karanfil gibi, özellikle bu mevsimde soğuk algınlıklarına karşı önerdiğimiz doğal ürünler. Bunun haricinde ıhlamur, yaprak adaçayı, ebegümeci ve papatya da aynı şekilde soğuk algınlıklarına birebir diyebilirim. Fakat kış mevsiminde en çok sattığımız ıhlamur otu. Tıbben yararları çok malumunuz, iyi bir antibiyotik görevi de görüyor. Aynı zamanda yorgunluğu giderir, öksürük veyahut bronşit gibi hastalıkları için bünyeye detoks özelliği de var’’ dedi.

Medikal ilaçların kökenin bitkiler olduğunun altını çizen Çetin Ay, ‘’İnsanlar bu bitkileri tüketirse, mutlaka faydalarını göreceklerdir.  Pandemi zamanında pek çok doktor, doğal bitkileri vatandaşlara tavsiye ettiler, biz de doktorlara elimizden geldiğince yardımcı olduk. Kış aylarında vatandaşlar hastalıklara karşı başucumuzdan eksik etmemiz gereken kaynar otumuzu da kesinlikle tavsiye ediyorum, çay veya kahve yerine bu faydalı otlar tüketilirse çok yarar göreceklerine inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: #alternatif tıp  # soğuk algınlığı