İz Bırakanlar Müzesi ZİÇEV’i ağırladı

İz Bırakanlar Müzesi ZİÇEV’i ağırladı
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından kente iz bırakmış isimlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için açılan İz Bırakanlar Müzesi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’de öğrenim gören özel bireyleri ağırladı.

Akdeniz Belediyesinin, Mersin Valiliği’nin katkılarıyla tarihi bir Mersin evini restore ederek ‘İz Bırakanlar Müzesi’ adıyla geleceğe kazandırdığı 2 katlı tarihi bina ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kent tarihinde önemli yere sahip kişiler başta olmak üzere, sporcusundan, sanatçısına, tarihçisinden, siyasetçisine kadar birçok değerli ismin biyografisi ve resimlerinin yer aldığı müzenin son ziyaretçileri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) öğrenim gören özel gereksinimli bireyler oldu.
“Çok bilinçlendik”
Müzeyi gezdiklerini ve çok beğendiklerini dile getiren özel bireyler, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Duygularını dile getiren özel gençlerden biri olan Hakan Urul, birçok aydının resimlerini gördüğünü ve müzeyi beğendiğini söyledi. Urul, “İyi ki buraya geldik. Çok bilinçlendik. Ben de onların izinde yürüyorum, yerleri hiçbir zaman doldurulmaz. Akdeniz Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri sevindirdiler, Allah da onları sevindirsin” ifadelerini kullandı.
“Mersin’in tanınması açısından çok önemli”
ZİÇEV’de usta öğretici olan Serkan Karadaş ise Mersin’in tanınması açısından böyle bir müzenin olmasının öneminden bahsederek, her Mersinlinin bu müzeyi görmesi gerektiğinin altını çizdi. Mersin’in çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Karadaş; “Mersin’e böyle bir müze kazandıran Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ederiz” diye konuştu.
ZİÇEV’de müzik öğretmeni olan Halil Soner Küçük de İz Bırakanlar Müzesi’ne ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyleyerek, “Burası çok güzel bir birikim olmuş. Arslanköylüyüm ve müzede köyümle ilgili bölümler de gördüm. Çok mutlu oldum, gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: #ziçev  # müze