Çukurova Havalimanı Hizmete Açılıyor

Çukurova Havalimanı Hizmete Açılıyor
Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ne zaman açılacağı ile ilgili kamuoyundan paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Resmi açıklamalara göre Ocakta hizmete girmesinin planlandığı belirtilirken, çeşitli kaynaklara göre 15 Ocakta hizmete girecek.

Devrim KARTAL

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda ilk test uçuşunun 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılmıştı. Türkiye’nin en büyük havalimanları arasında olan Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren "Çukurova Havalimanı", toplam 8 milyon metrekare alanda, 85 bin metrekare büyüklüğünde olup bölge için artı değer katacak.

Uluslararası standartlarda hizmet verecek olan Çukurova Havalimanı için ilk etapta 9 milyon iç hat ve dış hat yolcusuna hizmet verileceği biliniyor. Mersin'in ilk havalimanı olacak bu faaliyette 1.500 araç kapasiteli kapalı otoparkı, 8 köprülü uçak park pozisyonu ile toplamda 48 uçak park pozisyonu bulunuyor. Ek olarak genel havacılık faaliyetlerinin de yürütüleceğini, 34 uçaklık park pozisyonları da bulunuyor.

Geçtiğimiz ay Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Bugün, “köy’’ denilen Tarsus’un nüfusu: 500 bin 752. Şehir mırıldanıyor; trafiği, konut alanları, hizmet binaları, iş ve istihdam alanları, sanayileşme, konaklama talebinin aciliyet arz etmesi gibi hususlarda şehir bize bir şeyler söylüyor. Köy denilen Tarsus’a bir havalimanı inşa ediliyor. Kısmetse Ocak ayında hizmet vermeye başlayacak. Peki, yıllık yolcu sayısını bilen var mı? Yıllık 9 milyon yolcu, fiilen, Tarsus’ta bulunmuş olacak” ifadelerini kullanmıştı. 

Havalimanı'nın Hizmete Başlatacağı Tarih Belli Oldu:

Mersin'in Tarsus ilçesinde inşa edilen "Çukurova Havalimanı", 15 Ocak 2024 Pazartesi günü hizmete başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası: #havalimanı  # çukurova  #