Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi, Gençleri Üniversiteye Hazırlıyor

Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi, Gençleri Üniversiteye Hazırlıyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtığı Etüt Merkezi, öğrencileri üniversite hayallerine kavuşturuyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtığı Etüt Merkezi, öğrencileri üniversite hayallerine kavuşturuyor.
Göreve geldiği günden itibaren gençlere önem veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak imkanı kısıtlı veya olmayan öğrencilere kurs imkanı sağladı. Bu desteklerden biri de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ve Gökdelen İş Merkezi 29’uncu katta hizmet veren Etüt Merkezi. Merkezde bugün itibariyle lise mezunu 400 öğrenciye eşit ağırlık ve sayısal alanlarda uzman eğitmenler gözetiminde ücretsiz üniversite sınavına hazırlık kursu veriliyor.

Üniversiteye yerleşmede Akdeniz’in başarı oranı arttı
Daha önce çok az sayıda öğrencinin üniversiteye yerleştiği Akdeniz ilçesinde, geçen yıl sadece belediyenin etüt merkezinden 127 öğrenci üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşerek büyük bir başarıya imza attı. Mersin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen kurslar sayesinde sınavlara hazırlanan öğrenciler, eğitimde sağlanan fırsat eşitliği sayesinde yaşıtlarıyla rekabet etme fırsatı yakaladı.

“Artık soruları çok rahat çözebiliyorum”
Etüt Merkezine geçen yıl başladığını belirten öğrencilerden Elif Öner; “Benim belirli hedefim vardı. O hedefe ulaşabilmek için buradan faydalanmak istedim. Kurs sayesinde daha fazla bilgi sahibi oldum, konuları burada daha iyi öğrendim. Hedefim polis olmak. Kursta bu konuda bana çok yardımcı oluyor. Daha önce hiç matematik çözemiyordum. Şimdi ise matematiği iyi anlıyorum ve soruları rahat çözebiliyorum. Bize bu imkanı sunan başta Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz her konuda çalışıyor. Eğitim anlamında da bize hep destek veriyorlar” dedi.

“Kurs, eksiklerimi kapattı”
Öğrencilerden Gülcan Çelikten de kursa geçen yıl da katıldığını ancak istediği bölümü kazanamadığı için bu yıl yeniden geldiğini anlattı. Kursu, kültür ve sanat evlerindeki öğretmenlerden duyduğunu söyleyen Çelikten; “Geçen yıl geç başladığım için istediğim bölümü kazanamamıştım. Kurs hem sosyalleşme hem de derslerim açısından eksiklerimi kapattı. Hedefim diş hekimliği. Daha önce evde çalışmak zorundaydım ama kursu duyunca çok mutlu oldum. Buraya başlayınca da daha iyi yerlere geldim. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyenin kurslarından benimle birlikte ailem de yararlanıyor” ifadelerini kullandı.

AW112597_02

“Kursa başladıktan sonra netlerim arttı”
Hasan Mucuk adlı öğrenci de arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 3 ay önce kursa başladığını ifade ederek; “Kursa başladıktan sonra sınavlarda netlerim fazlalaşmaya başladı. Sınavların yanı sıra konuları daha iyi öğrenmeye başladım. Hedefim avukatlık. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyorum. Kurslar sayesinde de bunu başaracağıma inanıyorum. Etüt Merkezini duyan tüm arkadaşlarımız gelmek istiyor. Çok sayıda öğrenci kayıt yaptırmak istiyor. Bunun için çok başvuru var. Herkes memnun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Her türlü kaynağa ve deneme sınavına ulaşabiliyorum”
Öğrencilerden İlknur Hayat Kara ise geçen yıl ekim ayından beri kurs gördüğünü ifade etti. Arkadaş tavsiyesi üzerine kursa başladığını vurgulayan Kara, “Gerçekten çok memnunum. Geçen seneye göre derslerimde, deneme sınavlarında daha istikrarlıyım. Burası bana gerçekten çok şey kattı. Düzenli çalışıyorum, öğretmenlerimiz de bize çok yardımcı oluyor. Her türlü deneme ve kaynağa ulaşabiliyorum. Hedefim İngilizce öğretmenliği. İnşallah ilk 10 bine girmek istiyorum. Kursların çok faydası oluyor" şeklinde konuştu.
Etüt Merkezinin matematik öğretmenlerinden Osman Türk de geçen yıl kurs merkezinde 402 öğrencinin eğitim aldığını dile getirdi. Bu öğrencilerden 127’sinin çeşitli üniversitelere yerleştiğinin altını çizen Türk; “Merkezde bu yıl 400 öğrencimiz var. İnşallah bu yıl 400 öğrencimizin tamamını üniversitelere yerleştirmek istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: #gençler  # üniversite