Silifkeli Doğan Cüceloğlu Vefatının 3. Yılında Anılıyor

Silifkeli Doğan Cüceloğlu Vefatının 3. Yılında Anılıyor
Türkiye’nin Değerli Psikoloğu, Silifke’li Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ölümünün 3. yıldönümünde anılıyor...

Devrim KARTAL

Türk psikoloji dünyasının öncü isimlerinden Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun aramızdan ayrılışının yıldönümünde, onun bilim ve eğitim alanına katkıları bir kez daha hatırlanıyor. 1938 yılında Mersin'de doğan Cüceloğlu, psikoloji alanında Türkiye'de ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalara imza atmış, bilgi ve deneyimlerini yüzlerce seminer, konferans ve atölye çalışması ile geniş kitlelere aktarmış bir bilim insanıydı.

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, dil psikolojisi üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nde doktorasını tamamlayan Cüceloğlu, Türkiye'ye dönüşünde İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapmıştır.

ABD'deki California Eyalet Üniversitesi'nde uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Cüceloğlu, Türkçe kişisel gelişim kitapları yazmaya devam etmiş ve bu eserleriyle geniş bir okur kitlesine ulaşmıştır. "İnsan İnsana", "İnsan ve Davranışı", "İçimizdeki Çocuk" gibi eserleriyle tanınan Prof. Dr. Cüceloğlu, aynı zamanda televizyon programları ve sosyal projelerle de insanların hayatına dokunmuştur.

16 Şubat 2021 tarihinde hayata veda eden Cüceloğlu, ardında sadece eserleriyle değil, öğrencilere, öğretmenlere ve ebeveynlere yönelik düzenlediği eğitimlerle de kalıcı bir etki bırakmıştır. Onun yaşamı ve çalışmaları, psikolojiye ve kişisel gelişime olan katkılarıyla hatırlanacak ve gelecek nesillere ilham vermeye devam edecektir

Haberle ilgili daha fazlası: