Ali Kıratlı Açıkladı: Mut Devlet Hastanesi B Grubuna Yükseldi

Ali Kıratlı Açıkladı: Mut Devlet Hastanesi B Grubuna Yükseldi
Mersin’in Mut ilçesinde sağlık hizmetleri yeni bir döneme giriyor. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre, Mut Devlet Hastanesi, daha önce C grubunda yer alırken, artık B grubuna yükseltildi.

Mersin'in Mut ilçesinde sağlık hizmetleri yeni bir döneme giriyor. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre, Mut Devlet Hastanesi, daha önce C grubunda yer alırken, artık B grubuna yükseltildi. Bu gelişme, hastanenin sunduğu sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının yanı sıra, ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamalarını mümkün kılacak önemli bir adım olarak görülüyor.

Kıratlı, duyurusunda, "MUT İlçemize ve MUT’lu hemşerilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanarak, hastanenin seviye atlamasının ilçe halkı için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Hastanenin B Grubuna yükseltilmesiyle birlikte, kardiyoloji başta olmak üzere yeni branşlar açılmasının önü açıldı. Bu sayede, Mutlu vatandaşların farklı il veya ilçe hastanelerine sevk edilme ihtiyacı ortadan kalkacak. Bu gelişme, özellikle acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Milletvekili Kıratlı, hastanenin seviye atlamasında emeği geçenlere de teşekkürlerini iletti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere, önceki Dönem Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Dr. Nureddin Nebati, Milletvekili Havva Sibel Söylemez, MKYK Üyesi Mustafa Sever, İl Başkanı Adem Aldemir ve bu süreçte emeği geçen herkese minnettarlığını ifade etti.

Mut Devlet Hastanesi'nin B Grubuna yükseltilmesi, ilçede yaşayanlar için sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşması anlamına geliyor. Yeni açılacak branşlar sayesinde, vatandaşların daha kapsamlı sağlık hizmetlerinden yararlanması ve tedavi süreçlerinin ilçe içerisinde gerçekleştirilmesi mümkün olacak. Bu gelişme, Mut ilçesinde yaşayanların sağlık alanında yaşadığı bazı zorlukları azaltacak ve daha kaliteli sağlık hizmetlerine erişim imkanı sunacak. Emeği geçen herkesin katkılarıyla, Mut Devlet Hastanesi'nin yeni dönemi, ilçe halkı için umut verici gelişmelere kapı aralıyor.

Ghdfg

Haberle ilgili daha fazlası: