Mersin’de Yağışlı Günler Kapıda: Mersin’de 5 Günlük Hava Durumu

Mersin’de Yağışlı Günler Kapıda: Mersin’de 5 Günlük Hava Durumu
Yeni haftayla birlikte soğuk hava kendini göstermeye başlayacak. Bahar havası yerini soğuk havaya bırakıyor. Yurt genelinde sağanak yağışların etkili olacağı bekleniyor. Mersin’de beş günlük hava durumu tahminine göre, bulutlu günlerin ardından gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor ve sıcaklıklar 18-19 derece aralığında seyredecek.

Devrim KARTAL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Mersin'de hava durumu önümüzdeki beş gün boyunca değişkenlik gösterecek.

Cumartesi günü Lodos ile birlikte ülke genelinde bahar havası yaşanmıştı. Sıcak havalardan sonra bu hafta, Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava dalgası ile birlikte çok sert sıcaklık düşüşü yaşanacak.

Bu sert hava olayı ile birlikte meteorolojik hareketlilik yaşanacak.

Birçok şehirde sağanak yağış, rüzgar, fırtına ve kar yağışı etkili olacak.

Bu hafta Akdeniz, bölgesel olarak parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Mersin'de 5 Günlük Hava Durumu Tahmini

Bugün gökyüzü bulutlu ve sıcaklıklar 19 derece civarında seyrederken, yarından itibaren yağışlı bir döneme giriyoruz.

Yarınki hava durumu, gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği ve termometrelerin yine 19 dereceyi göstereceği bir gün olacak.

6 Mart Çarşamba günü için de gök gürültülü sağanak yağışın devamı ve bir derece düşüşle sıcaklığın 18 derece olması tahmin ediliyor.

7 Mart Perşembe günü hava biraz daha sakinleşecek; bulutlu bir gökyüzü ve 18 derece sıcaklık bekleniyor.

Haftanın son iş günü olan 8 Mart Cuma ise sağanak yağmurun şehri tekrar ziyaret etmesi ve sıcaklığın sabit kalarak 18 derece olması öngörülüyor.

Mersinlileri ıslak ve serin günler beklerken, özellikle yağışlı günlerde dışarı çıkarken şemsiye ve yağmurluklarını yanlarında bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Sürücülerin de yağışlı hava koşullarında daha dikkatli olmaları ve trafikte gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: