Mersin’de Bisiklet ve Koşu Yolları Yenilendi

Mersin’de Bisiklet ve Koşu Yolları Yenilendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca, Adnan Menderes sahili içerisinde yer alan Kültür Park’ta koşu ve bisiklet yolu yenileme çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıklıkla vakit geçirdiği sahil şeridinde rutin olarak yürüttüğü bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerin yürüttüğü çalışmayla Kültür Park’ta yer alan koşu yolu daha kullanışlı ve daha ergonomik hale getirildi. Mezitli Deresinden Mersin İdman Yurdu Meydanına kadar olan 7 kilometrelik bisiklet ve koşu yolunu yenileyen ekipler, daha önce kiremit irmiği serili koşu zeminini, su tutma oranı daha yüksek olan klinker irmiği ile kapladı. İnsan ergonomisine uygun zemin sayesinde, Mersinliler gönül rahatlığıyla spor yapabiliyor. Bisiklet yolu ise yeniden boyanarak şerit çizgileri yenilendi.

“7 kilometrelik kısmı hem koşu yolunda, hem bisiklet yolunda yeniledik”
Park ve Bahçeler Dairesinde görev yapan inşaat yüksek mühendisi Doğu Çakmak, bisiklet ve koşu yolu yenileme çalışmalarından bahsederek, “Çok yoğun olarak kullanılan parkımızı 7/24 temiz ve kullanışlı tutabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda mevcutta kiremit irmiği olan koşu yolumuzu daha ergonomik ve kullanışlı hale getirebilmek adına yeniledik. Su tutma oranını asgari düzeye çekebilmek için, su doygunluğu yüksek olan klinker irmiği kullandık. Temelde derin bir kazı yaparak iyileştirmeler yaptık ve kullanıma hazır hale getirdik. Bunun yanı sıra bisiklet yolumuzu tamamen yenileyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Mezitli Deresinden Mersin İdman Yurdu Meydanına kadar olan 7 kilometrelik kısmı hem koşu yolunda, hem bisiklet yolunda yeniledik” dedi.


“Büyükşehir Belediyesi, gerçekten bisiklet dostu”
Hizmetlerden faydalanan vatandaşlardan Atilla Akçakıl, her gün yaklaşık 40 kilometre bisiklet sürdüğünü belirterek, “Bisiklet yolları çok güzel. Ben her şeyden çok memnunum. Yapan herkesin eline sağlık. Çok teşekkür ederim. Yol kenarından gidebilmek güzel. Büyükşehir Belediyesi, gerçekten bisiklet dostu. Binmeden duramıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: