Meteoroloji Doğu Akdeniz İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Verdi

Meteoroloji Doğu Akdeniz İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Verdi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesi için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede bu akşam saatlerinden itibaren başlayıp bugün (Perşembe) akşam saatlerine kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Bölge genelinde hava durumu ise parçalı ve çok bulutlu olarak öngörülüyor.

Özellikle Doğu Akdeniz, Antalya'nın güney ve doğu kıyıları ile Isparta ve Burdur çevrelerinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Toroslar Mevkiinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İl İl Hava Durumu Tahminleri:

  • Adana: 19°C, parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Antalya: 21°C, parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Hatay: 16°C, parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Mersin: 18°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle kuvvetli yağışların beklendiği bölgelerde yaşayan vatandaşların olası risklere karşı hazırlıklı olmalarını ve gerekli tüm önlemleri almalarını önermektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: