Mersin Valiliği’nden Bayram Havası Uyarısı

Mersin Valiliği’nden Bayram Havası Uyarısı
Mersin’de bayram günlerinde hava sıcaklıkları düşecek. Doğu Akdeniz’in hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmekte ve hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyretmesi beklenmektedir.

Devrim KARTAL

Mersin Valiliği tarafından yapılan bir duyuruya göre, 6 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Doğu Akdeniz bölgesi, hafta sonundan başlayarak serin ve yağışlı bir havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Yapılan meteorolojik değerlendirmeler neticesinde, hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyredeceği ve yer yer bu değerlerin altına düşeceği tahmin edilmekte.

Mersin ve çevresinde Pazar, Pazartesi ve Salı günleri mevsim normallerine uygun hava durumu öngörülürken, Bayramın ilk gününde genellikle sağınağın beklendiği belirtiliyor.

Bayramın ikinci günü parçalı bulutlu bir hava, üçüncü günü ise daha serin koşulların hakim olacağı öngörülüyor.

Vatandaşların olası soğuk ve yağışlı hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği, ani sıcaklık düşüşleri ve yağışlı havaya karşı dikkatli ve hazırlıklı olunması tavsiye ediliyor.

Mersin Valiliği, bu hava koşullarının getirebileceği olası olumsuzluklara karşı kamuoyunu bilgilendiriyor ve uyarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: