Mersin Valiliğinden Basın Açıklaması

Mersin Valiliğinden Basın Açıklaması
Mersin Valiliği, Mersin ile Adana arasındaki otoyolda araçların camlarına yumurta atıldığına dair basın ve sosyal medyada yayılan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde MersinAdana Otoyolu'nda "Otoyol çeteleri' olarak adlandırılan bir grup, seyir halindeki sürücüleri tuzağa düşürüp gasp ettikleri iddiaları yayılmaya başladı.

İddialara göre çete, iki grup halinde çalışıyor. Önde bekleyen grup, aracın ön camına yumurta atarak sileceklerin çalıştırılmasıyla görüşü engelleyerek aracın durmasını sağlıyor. Bu sırada arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı ve içindeki değerli eşyaları gasp ediyor. İddialar doğrultusunda söz konusu çetenin, otoyolda orta refüjden seyir halindeki aracın üzerine yürüdüğü ve kaza yaptırmaya çalışıyor.

Bu iddialar karşısında Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada 'Adana-Mersin otobanında gasp çetesine' yönelik iddialar üzerine denetim başlattığına dair bir açıklamada bulundu. Mersin-Adana arasındaki 80 kilometrelik otobanda sık sık dron destekli asayiş uygulama ve denetlemeleri yapıldığı da belirtilen açıklamada, denetimlerin 24 saat esasına göre devam ettiği vurgulandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nün harekete geçmesi ile birlikte çok geçmeden "Otoban çeteleri" grubuna yönelik Mersin Valiliğinden de basın açıklaması geldi.

Mersin Valiliğinin basın açıklaması şu şekilde;

"Bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında; Mersin – Adana arasında bulunan otoban güzergahında seyir halindeki araçların camlarına yumurta atıldığı şeklinde haber ve paylaşımlar yer almıştır. Bu konuda, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler bugüne kadar olduğu gibi 7 gün 24 saat esaslı takip ve denetim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yapılan denetim çalışmalarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamış olmakla birlikte, bahse konu denetimler azami hassasiyetle devam etmektedir. Bu ve benzeri konularda olumsuzluk yaşayan veya tanık olan vatandaşlarımızın durumu, “112 Acil Çağrı” hattımıza bildirmeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası: