Berlin’de "Mezitli Parkı"

Berlin’de
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kardeş şehir Tempelhof – Schöneberg’e gitti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de aralarında bulunduğu heyet ile Mezitli’nin kardeş şehri Berlin Tempelhof – Schöneberg’e gitti. Teknik incelemelerde bulunmak amacıyla gittiği Tempelhof – Schöneberg’de Tarhan bir sürpriz ile karşılaştı.

Haber: Derya ÖZGÜR

Belediye Başkanı  Jorn Oltmann ve Tempelhof Schöneberg heyeti ile birlikte kent turuna çıkan Neşet Tarhan, Berlin’de büyük bir Mezitli Parkı ile karşılaşınca şaşkınlık ve mutluluk yaşadı. Berlin’in önemli bir konumunda bulunan, bisiklet yolu ve spor sahalarına sahip olan park, kentin önemli uğrak noktalarından biri olma özelliğini taşıyor. Parkın girişindeki tabelada, Türkçe ve Almanca olarak “Mezitli Parkı” ismi yer alıyor ve Mezitli ile Tempelhof- Schöneberg kentlerinin 2012 yılından bu yana kardeş şehir olduğu bilgisine yer veriliyor.

Tarhan: “Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin’de Mezitli Parkını görmekten son derece mutlu oldum.”

Berlin gibi önemli bir kentte Mezitli Parkını görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Tarhan, kardeş şehir ilişkilerinin her iki kent için de çok değerli ve önemli kazanımlar getirdiğini söyledi. Tempelhof -Schöneberg heyetine teşekkür eden Başkan Tarhan, “Kardeşlik ilişkilerimiz kapsamında Mezitli’de çok önemli projeleri hayata geçirdik. Son olarak da Atatürk Mahallemizde tamamlanma aşamasına gelen Mutlu Yaşam Merkezimizi kardeş kentimizin desteğiyle yapıyoruz. Bunların yanında Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin’de Mezitli Parkını görmekten son derece mutlu oldum” dedi.  Tarhan, Mezitli Belediyesi olarak Mezitli’de daha önce Tempelhof- Schöneberg Dostluk ve Kardeşlik Parkı açtıklarını belirterek karşılıklı ziyaretlerle ortak kazanımları artırmaya çalışacaklarını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası: #berlin  # mersin  # mezitli