Cumhuriyet Kadınları Derneği 3. Olağan Kurultayını yaptı

Cumhuriyet Kadınları Derneği 3. Olağan Kurultayını yaptı
25 yıl önce kurulan Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü düşünceyi rehber alarak ülke genelinde kadın mücadelesini toplumsal kurtuluşla buluşturmayı amaçlayan ve kadın emeğini hak ettiği yere ulaştırmada “Yükselen kadın, yükselen Türkiye” şiarıyla, mücadele alanlarını her geçen gün büyütüyor ve toplumun hemen her kesiminde sözü edilen bir yapılaşma olarak adından söz ettiriyor.

HABER: Şule İNAN

CKD Mersin Mezitli şubesi 12 Kasım’da pazar günü “Sanat üreten kadınlar” etkinliği ile Mersinli sanatçıları ve sanatseverleri buluşturmuş ve Mersin’de ses getirmişti.

''Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi'', ''LGBTİ Dayatmalarına Karşı Mücadele'', yaşamın her alanındaki kadın örgütlenmelerinde kadınların sesi olma (Sanayi, çiftçi, kamu çalışanları, esnaf, sanat vb.) ve “Kadının kurtuluşu toplumun kurtuluşundan soyutlanamaz” gerçeğinden hareketle etkinlikler düzenledi, düzenliyor ve geleceğe umutla yürüyor.

11 Aralık Pazar günü Mersin/Mezitli CKD şubesi 3. Olağan Kurultayı ile, Mersinli kadınlara umut olmayı sürdüreceğini gösterdi. Kurultayda, Yönetim Kurulu asil üyelik seçimleri de yapıldı. Seçilen isimler;

Suzan Falcıoğlu,

Fatma Kara,

İjlal Çürüksu,

Gürsel Dönmez,

Süreyya İnce,

Zeynep Burkan ve Nimet Sarıbay oldu. Asli üyelerin, 13 Aralık tarihinde ilk toplantılarını gerçekleştirecekleri öğrenildi. Gazetemiz yazarlarından Saadet Pesen de, talep ettiği Denetleme Kurulu ve Genel Merkez Delegeliğine seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası: