Mersinli balıkçılar, zorlu mesaisini sürdürüyor

Mersinli balıkçılar, zorlu mesaisini sürdürüyor
Avın ardından ağların temizliğini yapan balıkçılar, saatler süren çalışmanın ardından teknelerini hazır hale getiriyor

Akdeniz’de 15 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyerek sezona başlayan Mersinli balıkçılar, zorlu mesaisini sürdürüyor. Özellikle avın ardından ağların temizliğini yapan balıkçılar, saatler süren çalışmanın ardından teknelerini hazır hale getiriyor.
Türkiye’nin üretim ve tarım merkezleri arasında yer alan, Akdeniz’e 321 kilometrelik kıyısı bulunan Mersin’de balıkçılar da ekonomiye önemli bir katkı sunuyor. 1 Eylül itibarıyla Karadeniz, Marmara ve Ege’de balıkçılar yeni sezonu açarken, hava sıcaklığından dolayı Akdenizli balıkçılar 15 Eylül’de ’Vira Bismillah’ dedi. Havaların da güzel gitmesi dolayısıyla Mersinli balıkçılar sezondan memnun olurken, özellikle avın sonrasında ağ temizliği ve dizimi balıkçıların saatlerini alıyor. Ağlara yapışan deniz canlılarını tek tek çıkaran ve düzelten balıkçılar, zorlu çalışmalarının ardından ava hazır hale geliyorlar.
Mersin sahilindeki teknesinde çocuklarıyla birlikte son hazırlıklarını yapan Kemal Kaçan, 36 yıldır balıkçılık yaptığını ve ekmeklerini denizden çıkardıklarını söyledi. 15 Eylül’de "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtıklarını kaydeden Kaçan, "Bu sene baya umutluyduk. Geçen seneye göre nazaran bir parça iyi ama bu sene biraz mazot fiyatları bizi etkiledi. Şimdi mazot fiyatları biraz düşünce ava çıktığımızda ekmeğimiz oluyor. Biz özellikle jumbo karidese çok önem veriyoruz. Balık olarak da gümüş bu sene çok. Barbunya geçen senelere göre az. Çupra, gargur dediğimiz balıklarımız bu sene var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: