Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi
Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde; İl Sağlık Müdürü, Sağlık Hizmetleri Başkanı, Destek Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı’nın katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener de iştirak etti.

Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar, İl genelinde gerçekleştirilmekte olan sağlık hizmetlerinin genel durumu, yapılan, devam eden ve planlanan yatırımlar, sorumluluk dahilindeki resmî ve özel kuruluşlarda yapılan denetimler ve ilgili diğer hususlar hakkında İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Emrah Ceviz ve birim Müdürlerinden bilgiler aldı,değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Pehlivan diğer hizmet alanlarında olduğu gibi sağlık alanında da el birliğiyle, İl genelinde en iyi hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, tüm personele çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi. Vatandaşların ve Müdürlük personelinin yaklaşan Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Mersin İlinde merkez ve ilçelerinde; 1’i Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, 12 Sağlık Bakanlığı hastanesinde 3.159 yatak, 15 özel hastanede 1.187 yatak, 1 üniversite hastanesinde 860 yatak olmak üzere toplam 28 hastanede 5.206 yatak kapasitesi mevcuttur. İlimiz genelinde sağlık kuruluşlarında; 928 uzman doktor, 1.091 pratisyen doktor, 93 uzman diş hekimi, 755 diş hekimi, 6.544 hemşire ve ebe olmak üzere diğer sağlık çalışanlarıyla beraber toplam 16.907 kişi hizmet vermektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: #ali hamza pehlivan  # mersin  # ziyaret  # haber  # sağlık müdürlüğü