“Şehrin sorunu çok ama çözüm yok”

“Şehrin sorunu çok ama çözüm yok”
Mersin’in hak ettiği değeri alamaması vatandaşlara, “Şehrin sorunu çok ama çözüm yok” dedirtti.

Rabia ARSLAN/Ebru DOST

Türkiye'nin 8'inci, Akdeniz Bölgesi’nin 3'üncü büyük ili olan Mersin, yıllardır üvey evlat muamelesi görüyor. Büyük potansiyele sahip olmasına karşın, güçlü bir lobi eksikliği, aidiyet duygusunun yoksunluğundan ve buna benzer eksikliklerde kaynaklı yatırımlar bir türlü gelmiyor. Mersin’de yaşayan vatandaşlar, “Şehrin sorunu çok ama çözüm yok” dedi.

“ŞEHRİN SORUNU ÇOK AMA ÇÖZÜM YOK”

Mersin’de yapılması gereken yatırımlar hakkında konuşan bir vatandaş, “Mersin’de, yoğun göç nedeniyle trafik sorunu var. Bunula ilgili bir çalışma olabilir. Biz emekliler ve çocuklar için parklarda düzenleme ve çoğaltma yapabilirler. Mersin kesinlikle yatırımın başkenti olması gereken bir il ama ne yazık ki yeterli yatırım yok. Bunun birçok sebebi var. Altyapı, belediyelere gelen para akışı problemi gibi. Ama en temel problem hükümet bence. Buranın belediyesine geçerli bir ödeme yapmıyorlar. Ödeme olmazsa belediye ne yapsın? Ki hoş öncekilerde ödeme vardı da ne yaptılar. Şehrin sorunu çok ama çözüm yok” diye konuştu.

“GÖÇ SONRASI CİDDİ BİR TRAFİK SORUNU VAR”

Havaalanı ve tramvay projesi ile ilgili konuşan bir başka vatandaş, “Mersin ülkemizin nadir incilerinden. Ama gelen herkesin şaşırdığı gibi burada yaşayan birisi olarak da şaşkınlık içerisinde olduğum bir noktadır bu kadar büyük bir şehirde havaalanı ve tramvayın olmaması. Yıllardır aynı mevzular ama faaliyete girmiş değil. Şahsen gireceğine de inanmıyorum. Mersin’in alt yapısı buna müsait değil. Daha gerçekçi ve yapılabilir şeylere bakacak olursak, Mersin’deki çarpık kentleşme ile ilgili bir düzenleme yapılabilir, göç sonrası ciddi bir trafik sorunu var. Silifke tarafının yollarıyla ilgili konuşmuyorum bile o problemde yıllardır sürüyor. Önce bu küçük dediğimiz problemleri çözmeliler” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: #mersin sorunları  # trafik sorunu  #