İmamoğlu: Hukukla hesap sormak için liste tutuyorum

İmamoğlu: Hukukla hesap sormak için liste tutuyorum
İstanbul Büyüşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün, 23 Haziran 2019’da tekrar edilen İstanbul seçiminin yıl dönümünde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenelenen

'YILMADIM, YILDIRDIM'

Etkinlikte oyuncu İbrahim Selim'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Siyasetten yılıp keşke hiç bu işlere girmeseydim dediğiniz bir an oldu mu?" sorusuna, "Yılmadım, genellikle yıldırdım. Allah izin ederse de millet lehine yıldırmaya devam edeceğim" şeklinde yanıt verdi.

'HUKUKLA HESAP SORMAK İÇİN LİSTE TUTUYORUM'

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre "Günün birinde intikam almayı düşündüğünüz kişilerden oluşan bir kara listeniz var mı?" sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, "Allah’a şükür kindar değilim. Çünkü biriyle eğer bir hesabım varsa onun yüzüne söylemekten hiç çekinmedim. Zaten kin duymak, intikam almak kötü bir duygu. Öyle bir kişisel hakkım olduğunu da düşünmüyorum. Bunun başka yolları var. Hukuka başvurursunuz vesaire… Ama tabii hukukun ve adaletin gerçek anlamda tesis edildiği güne kadar hukukla hesap sormak için liste tutuyorum" ifadelerini kullandı.

'MUTLAKA DEĞİŞİM ZAMANI'

CHP Genel Başkanlığı için tartışmalar sürerken sıkça değişim talebini dile getiren İmamoğlu, "Siyaset neden profesyonel bir meslek olarak görülüyor, koltuğa oturan kalkmıyor?" sorusunu da yanıtladı. "Siyaset başka bir mecraya oturmak zorunda.. Ben bir iddiayla siyasete dahil oldum. Yaşadığım beldedeki yaşamı değiştirmek, insanlara yapılan bir kısım siyasi yetkileri üzerinden zulümlere son vermek gibi kendince ideallerim vardı" diyen İmamoğlu, "Ben siyaseti yarın bırakacakmış gibi yapıyorum. Çünkü siyasette yarın bırakacakmış gibi yaptığınız takdirde, sizin aslında yetkinizin insanlarda olduğunu, vatandaşta olduğunu, oy verirse devamı oy vermezse tamam. Bu kadar basit. Hele hele yeni neslin buna tahammülü yok. Onların zihinlerini, onların bakış açılarını analiz etmeden geleceğe bakamayız. Bu bakımdan bu hala bu devam ediyor ve canımızı sıkıyorsa artık bunun sona erme vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Mutlaka değişim zamanı" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: #istanbul  # istanbul büyükşehir belediyesi  # ekrem imamoğlu