ZAM ÜSTÜNE ZAM !

ZAM ÜSTÜNE ZAM !
Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de yaşanan ekonomik kriz, zam olarak anında vatandaşın cebine yansıyor. Bu kez zamların adresi dolmuşlar. Geçen aylarda yapılan zamların ardından dolmuş ücretlerine bir kez daha zam geldi.

Haber: Rabia ARSLAN/ Meryem KARADAĞ

Mersin dolmuş fiyatlarına zam geldi. Yapılan zamlarla birlikte Mersin şehir içi ulaşımda dolmuş fiyatlarında ciddi oranda artış yaşandı. Sivil yolcu 11,50 TL’den  17 TL olurken öğrenci ise 8 TL’den 11 TL oldu.

ALDIĞINI YOLA VERECEK

Asgari ücret ile 5 kişilik ailesinin geçimini sağladığını söyleyen vatandaş, “Mazot, benzin, yağ gibi her şeyin fiyatı artı. Bu nedenle dolmuşun da fiyatı arttı. Geçen günlerde asgari ücret zamlandı ancak bu zam alınmadan eridi. Ne asgari ücreti artsın ne de bu kadar zam olsun. Bu kadar zammın nedeni yapılan siyasettir. Seçim öncesinde iktidar doları durdurmak için baskı yaparak, rezervleri tüketti. Ancak seçim sonrasında da doların önünü tutamıyor” dedi.

“GÜNLÜK İŞE GİDİP GELİŞİM 34 TL’DİR”

Umutsuzluğu dile getiren Ali Sayan “Hiçbir şey yemesem de günlük işe gidip gelişim 40 TL’dir. Artık birikim denen bir şey kalmadı. Gençlerde umut kalmadığı için ülkeyi terk ediyorlar. Açıkçası bu krize çözüm bulacağına inanmıyorum. Yeni bakan Mehmet Şimşek geldi dolar fırladı. ‘Halka kemer sıkın” diye çağrı yapıyor. Halk nereye kadar kemer sıkacak?” ifadelerini kullandı.

“TEK MAĞDUR VATANDAŞ “

Alternatif ulaşım araçlarının olmasına dikkat çeken Samet Adıgüzel “Hafif raylı sistemin olmayışı en önemli etken. Alternatif ulaşım aracı yani hafif raylı yok. Belediye otobüsleri, tamam dolmuşlarla rekabet etmesin ama vatandaşa hizmet etsin. Herkes bir şey düşünüyor. Belediye bir şey düşünüyor, dolmuş esnafı bir şey düşünüyor. Sonuçta tek mağdur vatandaş…” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası: #zam  # dolmuş fiyatları  # haber  # mersin