Çamlıyayla’da ağaç katliamı 

Çamlıyayla’da ağaç katliamı 
Çamlıyayla Darıpınarı Mahallesi’nde Milli Emlak’a ait arazide vatandaşın yetiştirdiği fideler Çamlıyayla Milli Emlak Şefi tarafından söküldü.


HABER: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ
Mersin Çamlıyayla Darıpınarı Mahallesi’nde Milli Emlak tarafından yapılan ağaç söküm haberi ile gündemde. Milli Emlak’a ait 6030 metre karelik alanda, Orhan Temir tarafından 2850 metre kareye ekilmiş 135 cennet meyvesi ağacı ve 30 ceviz ağacı hiçbir neden sunulmaksızın katledildi. 

“SADECE BENİM EKTİĞİM ALANDA BÖYLE BİR SORUN VAR”


Fide ekimini yapan ve sökümüne sitem eden Orhan Temir, “Arazide Milli Emlak’a ait diğer alanlarda ekilen veya inşa edilen hiçbir yapı yıkılmadı ya da herhangi bir ağaç sökülmedi. Sadece benim ektiğim alanda böyle bir sorun var. Buraya müracaat ederek fide dikimi yapan tek kişiyim. Yaklaşık 3-4 yıldır dikim yapıyorum. Cennet meyveleri 2 yaşında, ceviz ağaçları ise 4 yaşında. Hem emeğime hem ağaçlara üzülüyorum. Ağaçların katledilmemesi için ağaçları kendilerine hibe etmeyi teklif ettim, lakin kabul etmediler. Çok üzgünüm” dedi.


“MİLLİ EKONOMİYE NE KADAR ZARAR VERDİKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER”


Müracaat ile fide dikiminde bulunan Temir, sökümün milli ekonomiye zarar verdiğini vurgulayarak, “Çamlıyayla Darıpınarı’nda, 120 ada 33 parsel Milli Emlak’a ait bir arazideyiz. Milli Emlak’ta biliyorsunuz, vatandaş kullanmak amacı ile Milli Emlak’a müracaat eder. Buraya bir şeyler eker diker. Fakat burada herhangi bir talep olmadığından dolayı biz Milli Emlak’a talepte bulunduk. Talebimiz sonrası bu 6030 metre karede 2850 metre karelik alana 135 cennet meyvesi, 30 ceviz ağacı ekip tel örgüler ile çevirdik. Maalesef Milli Emlaktaki kişiler buradaki sökümü gerçekleştirerek milli ekonomiye ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller” diye konuştu.

“KATLİAMA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ SESSİZ KALMASIN”


 Katliama sivil örgütlerinin de sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan bahçe sahibi Temir, “Bu arazinin içeresinde üst kısımda yine aynı Milli Emlak’ın alanı ama orada bir yıkım ya da söküm mevcut değil. Bunu neden yaptıklarını maalesef bilemiyor ve mantıklı bulamıyoruz. Çünkü o kadar ekip biçtik hatta bunları sökmeyin size hibe edelim dedik ama onlar sökmeyi tercih ettiler. Ektiğimiz alanın devlete faydalı olacağına ekonomiye bir katkı sunacağını söylememize rağmen devlet göz göre göre bu sökümü gerçekleştirdi. Biz yapılan bir yanlışa tepkimizi gösteriyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerini de sessiz kalmamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: #çamlıyayla’da ağaç katliamı  # çamlıyayla milli emlak şefi  # çamlıyayla darıpınarı mahallesi