Yürüyüş yolu işgal altında!

Yürüyüş yolu işgal altında!
Mersin’in Silifke ilçesinde Göksu nehrinin yanında yer alan Özgecan Aslan parkına yapılan yürüyüş yolu, motorlu taşıtlar tarafından işgal ediliyor. Vatandaş ise hızla geçen motorlardan hem şikayetçi hem de tetikte. Sorunun hemen çözülmesi için ilçe halkı yetkililere çağrıda bulundu.

HABER: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ


Özgecan Aslan Parkı’nda bulunan yürüyüş yolu trafiğe kapalı olmasına rağmen motorlu taşıtlar için bir kullanım alanı olmuş durumda. Yürüyüş yolunu amacı dışında kullanan kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Naime Doğruyol, “Buraya belediye sağ olsun bir yürüyüş alanı yaptı. Yayaların rahatça gezebileceği bir alan olacağını düşünüyorduk. Ama burası yaya yolu değil, otoyol sanki. Motorlu taşıtlar süratle buradan geçiyorlar. Herhangi bir kontrolsüzlük durumunda olumsuz şeyler yaşamamız çok olağan” dedi.

“MOTOSİKLETLER İNANILMAZ TEHLİKE UNSURU”
Yürüyüş yaparken kendini rahat ve güvende hissetmediğini belirten Ayşe Kaygılı, “Buraya ailemle geliyoruz. Çocuklar tabi dışarıda oynamak, koşmak, eğlenmek istiyor. Bırakmasam onların gönlü olmuyor, bıraksam da benim. Çünkü yürüyüş yoluna giren motosikletler inanılmaz tehlike unsuru, ani bir durumda yapabileceğiniz bir şey yok. Kesinlikle bunun denetimi kim tarafından sağlanması gerekiyorsa görevini bir an önce yapmalı” diye konuştu.

“GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPAN KOYARLARSA ÖNÜNE GEÇEBİLİRLER”
Yürüyüş yolunun denetim yapılsa bile gereken kontrolü sağlamayacaklarını söyleyen Şevket Sıralı, “Burada motosikletlerin giriş çıkışı için kontrol sağlamaya çalıştılar ama bu çok mümkün olmadı. Mobese taktılar ama kontrolünü yapmadılar. Burada o zaman mobese olmasının bir anlamı yok. Belki giriş çıkışlara kapan koyarlarsa önüne geçebilirler. Sanmıyorum ama onunla da uğraşmazlar. Umarım bu sorun kazalara sebebiyet verip insanların canını yakmaz” ifadelerini kullandı. 

“BU KADAR KURAL TANIMAMAZLIK FAZLA”
Yürüyüş yolundaki motosiklet trafiğinden rahatsız olan Sami Akın, “Yürüyüş yolunda motosikletin ne işi var? Denetim yok. Burada da asma yaya köprüsü var, oraya taşıt girmez levhası konmuş ama gören uyan kim? Ben söyleyeyim hiç kimse! Bu kadar kural tanımazlık fazla. Taş köprü aynı şekilde trafiğe kapandı ama sözde bir kapanma. Motosiklet trafiği gelişi gidişi hiç bitmiyor. Bir gün birinin canı yanacak ve öyle müdahale edecekler sanırım. Zaten hep öyle iş işten geçtikten sonra ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: #özgecan aslan parkı  # silifke göksu nehri