Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi`ne Akdeniz Üniversitesi damgası

Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi`ne Akdeniz Üniversitesi damgası
Dünyada ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan, Singapur’da düzenlenen Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi’nde deneyimlerini paylaştı.


Rekonstrüktif cerrahi alanında dünyanın en önemli zirvelerinden olan Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği (WRSW) Kongresi, Singapur’da düzenlendi. Teması “Mikrocerrahide Sanat” olan etkinlikte, eğitici kurslar, genel konferanslar, uzman panel tartışmaları ve ücretsiz makale oturumları gerçekleşti. Dünyanın her yerinden ünlü mikrocerrahları bir araya getiren kongreye dünyanın ilk rahim nakli, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakli gibi operasyonlarla dünyada adını duyuran Akdeniz Üniversitesi damga vurdu.

Destek talepleri geldi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, kongrede kompozit doku nakilleri konusundaki tecrübelerini paylaştı. Özellikle rahim nakliyle ilgili sunum büyük ilgi çekerken, farklı ülkelerden mikrocerrahlar Akdeniz Üniversitesi’nin ardından dünya genelinde sayısı 100’ü aşan rahim nakillerini kendi ülkelerinde de gerçekleştirmek için destek talep etti.

“Türkiye’ye gösterilen ilgi gururlandırdı”
Kongrede konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye’den yaklaşık davetli 20 bilim insanının kongreye konuşmacı olarak katıldığını belirterek, “Kongrede ülkemize ve üniversitemize gösterilen teveccüh beni çok gururlandırdı. Türk bilim insanlarının konuşmaları ilgiyle takip edildi. Ayrıca ülkemizin ilk mikrocerrahlarından ve ilk kadın mikrocerrahı olan Prof. Dr. Oya Bayrı hocamız için de özel bir oturum düzenlendi” ifadelerini kullandı.

“2027 yılında Türkiye’de düzenlenecek”
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2027 yılında WSRW Kongresi’nin Türkiye ev sahipliğinde yapılacağı bilgisini de paylaşarak, “Dünyada rekonstrüktif mikkorcerrahi alanında ülkemizin rolü her geçen yıl daha da ön plana çıkıyor. Ülkemizin sağlık alanında geldiği nokta gerçekten dünyada ilgiyle takip ediliyor. Ülkemizin bu başarısına yaptığımız nakillerle katkı koymak bizim için büyük bir onur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: #ilk rahim nakli  # akdeniz üniversitesi