Mersin Üniversitesi`nde `Yaz Okulu ve Matematik Öğrenci Kongresi` düzenlendi

Mersin Üniversitesi`nde `Yaz Okulu ve Matematik Öğrenci Kongresi` düzenlendi
Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) ev sahipliğinde Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Final International University, Azerbaycan Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliğinde ’Uygulamalı Matematik-Geometri-Analiz, Yaz Okulu ve Matematik Öğrenci Kongresi’ düzenlendi.


Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, matematiğin hayatın her alanında insanların karşısına çıktığını ve bu nedenle de çok önemli olduğunu söyledi. Yaşar, “Matematik, temel mantığa dayanan bir sistem olup zihni geliştiren bir araç olarak kişiye rasyonel bir bakış açısı kazandırır. Matematik, kişinin sistemli, mantıklı ve tutarlı düşünmesini sağlamakla birlikte günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilmektedir. Hatta bu sebeple matematik dersi ilköğretimden yükseköğretim programlarına kadar her alanda yer almaktadır. Bu bağlamda matematiğin bu kadar önemli olduğu bir ortamda, üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimiz bu kongre ve yaz okulu da alan ile ilgili güncel konuları değerli öğrencilerimize ve genç araştırmacılarımıza sunmayı amaçlıyor" dedi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi ve kongre geometri koordinatörlerinden Prof. Dr. Bayram Şahin ise kongre ve yaz okuluna verdiği desteklerinden ötürü Rektör Erol Yaşar`a teşekkür ederek, ”Matematikçiler için bir araya gelmek, yeni teoremler konuşmak bizim için çok önemli. Bu yaz okulu ve kongrenin esas amaçlarından birisi de bu. Farklı üniversitelerdeki matematikçileri birleştiren etkinliğin verimli ve faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi ve kongre analiz koordinatörlerinden Prof. Dr. Mikail Et, konuşmasında beşincisi düzenlenen kongre ile ilgili konuklara bilgiler verdi. Prof. Dr. Et, “Matematik, fizik, kimya ve biyoloji temel alanlardır. Bu bilimler, yüzyıllardır uygarlığın en önemli yapı taşları olmuştur. Mevcut yaşamımızı daha iyi sürdürmek ve çevremizde yaşananları daha iyi anlamamız için temel bilimlere ihtiyacımız var. Bu bilimlere gereken önemi vermediğimizde ileriki zamanlarda sıkıntı yaşarız. Bu tür etkinlikler de işte bu temel bilimlerin gelişimine çok büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Bayram Şahin tarafından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar`a ev sahipliği nedeniyle plaket takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar da kongreye olan katkılarından ötürü Prof. Dr. Bayram Şahin, Prof. Dr. Mikail Et ve Prof. Dr. Hasan Bulut`a birer teşekkür belgesi takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası: #mersin üniversitesi yaz okulu  # yaz okulu ve matematik öğrenci kongresi