Kepez okulları yeni eğitim yılına hazırlıyor

Kepez okulları yeni eğitim yılına hazırlıyor
Kepez Belediyesi, eğitim ve öğretim döneminde de ilçe genelindeki okulların fiziki eksikliklerini gideriyor.

İlçedeki 140`dan fazla eğitim kurumunun temizliğinden bahçe düzenlemesine, bahçenin asfaltlanmasından boya işlerine, basketbol potasından futbol sahasına, kütüphaneden salona, spor salonundan spor malzemesine varıncaya kadar birçok ihtiyacı karşılanıyor.

“Okullara dört dörtlük hizmet “
Kepez Belediyesi, ilçe genelindeki eğitim kurumlarında yıl boyunca yaptığı bakım ve onarım çalışmalarını 11 Eylül`de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi yoğunlaştırdı.
Belediyenin yatırımcı müdürlükleri, fiziki alandaki eksikliklerini gidererek okul binalarını yeni eğitim dönemine hazır hale getiriyor. Boyaya ihtiyaç olan sınıflar ile koridorların duvarları boyanıyor. Sıraların, pencerelerin, kapıların tadilatı yapılıyor. Damlatan musluklar onarılıyor. Çöp kovaları yenileniyor. Bahçelerin parke taşları, oturma mobilyaları, oyun alanları onarılıyor ve yenileniyor. Okul bahçeleri asfalt çalışmasıyla konforlu hale getirilirken, oyun çizgisi talebi de karşılanıyor.

“Eğitim sevdalısı belediye”
Kepez Belediyesi, kurduğu okul temizlik ekibiyle de ilçe genelindeki okul binalarını ve bahçelerini periyodik aralıklarla temizliyor. Başkan Hakan Tütüncü de eğitim gönüllüsü ve eğitim sevdalısı bir belediye olarak imkânları nispetinde ilçedeki eğitim kurumlarının eksikliklerinin giderilmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasına önem verdiklerini söyledi.

“Her yıl eğitime tam destek “
Antalya Bilim Merkezi, 22 kütüphane ve 5 kreş yatırımlarıyla eğitim kalitesinin artırılmasına ciddi bir katkı verdiklerini aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “ Bu yatırımlarla birlikte dönemizde ilçemize 140`dan fazla okul binası inşa edildi. Eğitime yüzde yüz destek veren bir başkan ve belediye olarak sadece bina yapmadık. Eğitim faaliyetleriyle, okul ziyaretleriyle, kültürel, sanat ve sportif etkinliklerle de her zaman çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın yanında olduk. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü alanları güzelleştirmek ve kaliteli hale getirmek için de elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu eğitim ve öğretim döneminde de çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin eğitim faaliyetlerini, sorunsuz, konforlu ve iyi şartlarda gerçekleştirmeleri için okullarımızın fiziki eksikliklerini gideriyoruz. 11 Eylül`de başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yeni dönemde de eğitimle, öğrencilerimizle hep iç içe olacağız ”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: #kepez belediyesi  # yeni eğitim ve öğretim yılı